045 541 02 32
anvr calamiteitenfonds clik sgr
Menu

Cruises naar de authentieke haven van Messina

Bekijk als vertrekhaven
Info

Messina ligt slechts op een paar kilometer van het Italiaanse vasteland en wordt ook wel de deur naar Sicilië genoemd. Eeuwenlang was Messina een belangrijk transportknooppunt en tegenwoordig is het een belangrijke toegangspoort van en naar het eiland.

Aantrekkelijk Messina 

  • Regionaal museum met interessante historische collecties
  • Botanische tuin met weelderige vegetatie
  • Museum of Messina, meesterwerken uit middeleeuwse, moderne, archeologische gebieden
  • Punto del Faro, magnifiek natuurreservaat
  • Schitterende fontein van Orion op Piazza Duomo, recht tegenover de klokkentoren
  • Annuziata dei Catalani, de op één na belangrijkste kerk van Messina
  • Unieke astronomische klok, omringd door imposante standbeelden van leeuwen, hanen en heiligen

Bekijk het uitgebreide aanbod aan uitstapjes in Messina in onze rubriek ''welke excursies''.

Lees meer
Verberg

Toen de Grieken zich vestigden in dit schilderachtige land, noemden ze het Zancle, wat sikkel betekent, voor de vorm van zijn natuurlijke haven. De huidige naam komt van Messina, de Griekse stad waar later de kolonisten woonden. Vele andere bevolkingsgroepen woonden er in de loop van de eeuwen en lieten sporen van hun taal en cultuur achter.

Welke excursies

Taormina en Castelmola

Haal het meeste uit uw tijd aan de kust en verken de prachtige Siciliaanse steden Taormina en Castelmola. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals het Griekse theater, het Palazzo Corvaja en de kathedraal van de stad voordat u naar het kleine dorpje Castelmola gaat. Hier kunnen bezoekers genieten van het panoramische uitzicht op de imposante vulkaan de Etna, de hoogste vulkaan van Europa en de baai van Naxos.

De authentieke Italiaanse ervaring

Ga met een lokale gids naar het Siciliaanse platteland om afgelegen natuurlocaties te bewonderen. Geniet van een maaltijd bereid met lokaal geproduceerde ingrediënten met wijnarrangementen in een wijngaard in Messina om uw authentieke Italiaanse ervaring compleet te maken.

De Gole Alcantara

De Gole Alcantara is een van de populairste attracties van Sicilië. Tijdens deze privé-tocht van een halve dag, neemt een lokale gids u mee om u de grotten en rotsformaties, tuinen en beste zwemplaatsen van het park te laten zien. Later kunt u de badplaats Giardini Naxos te voet verkennen. Rond de tour af met eten en wijnproeven in een lokale wijnbar. 

Ontdek Messina

Verken de historische stad Messina tijdens een 2 uur durende wandeling met een ervaren gids die een goed overzicht en een goede oriëntatie biedt voor mensen die voor het eerst in Messina zijn. Kom meer te weten over het Arabisch-Normandische erfgoed van Sicilië, terwijl u een weg baant van het Kathedraalplein naar een reeks kerken, monumenten en kunstwerken en verhalen hoort over het fascinerende verleden van Messina. 

Cruiseterminal info

Omdat de cruiseterminal zo dichtbij het stadscentrum van Messina ligt, staat u in 5 minuten op het plein van de kathedraal en de bijzondere klokkentoren.

Het adres van de cruiseterminal:
Via Vittorio Emanuele II , 96
98122 Messina ME
Italië

Luchthaven info

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en tevens ook één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Europa. Daarom beschikt het eiland over maar liefst 4 vliegvelden: het vliegveld van Trapani, de luchthaven van Palermo, het vliegveld van Comiso en de luchthaven van Catania. Deze laatste luchthaven is bedoeld voor de reizigers die in Messina moeten zijn.

Het adres van de luchthaven van Catania:
Via Fontanarossa
95121 Catania CT
Italië

spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA