045 541 02 32
Menu

Cruise vanuit Marseille

Info

Marseille is een absolute stedentopper en interessante aanleghaven tijdens een cruise naar de Middellandse Zee. Het levendige Vieux Port (oude haven) is het hart van Marseille, maar daarnaast zijn het oudste deel van de stad en de wijk République ook de moeite waard. Vanuit de havenstad Marseille kunt u deelnemen aan diverse excursies.

Zoek uw favoriete cruise via het zoekfilter hiernaast waar u reisperiode en eventueel een verdere zoekopdracht invult.

Lees meer
Verberg

Vanuit Marseille cruist u naar o.a. de volgende havens:

  • Ibiza
  • Barcelona
  • Genua, Italië
Foto

Impressies cruisehaven Marseille

  • Het gemeentehuis in Marseille
  • Cathedral de la Major in Marseille
  • Saint Jean kasteel en de kathedraal de la major in Marseille.
  • Het gemeentehuis in Marseille
  • Cathedral de la Major in Marseille
  • Saint Jean kasteel en de kathedraal de la major in Marseille.
Cruiseterminal

Het adres van de cruiseterminal is Grand Port Maritime de Marseille, 13016, Marseille, Frankrijk.
De cruisehaven van Marseille beschikt over meerdere cruiseterminals en aanlegsteigers, welke in het industriële gedeelte van de haven liggen. Cruiseschepen meren aan op ongeveer 8 tot 10 km van Vieux Port (het historische stadscentrum van Marseille). Enkel de kleinere schepen kunnen dichter bij de stad aanmeren, bij La Joliette. 

Vervoer van de cruiseterminal naar het stadscentrum

Neem de bus

Buslijn 35 brengt u in 15 minuten naar La Joliette, voor slechts €1,50 p.p. (enkele rit). De bus stopt aan de uitgang van haven nr. 4, waar de grote cruiseschepen aanmeren. Er rijden 3 tot 4 bussen per uur. Aansluitend kunt u in La Joliette buslijn 5 nemen, die u naar het stadscentrum van Marseille brengt.

Neem een taxi

Bij aanmeerplaats nr. 4 kunt u een taxi nemen naar het stadscentrum, dat op 8 tot 10 km van de haven ligt. Een taxirit duurt ongeveer 15 minuten en kost €25 (gebaseerd op 4 personen, enkele rit).

Ga te voet

Wanneer u vanaf La Joliette naar het stadscentrum wandelt passeert u de prachtige Kathedraal die halverwege de route ligt. De afstand van la Joliette naar het centrum is slechts 1 km.

Luchthaven

Via onderstaande vliegvelden is Marseille het best te bereiken:

Luchthaven Aéroport Marseille Provence

Adres: 13727, Marignane, Frankrijk. Afstand tot aan de cruiseterminal: 22,5 km. Dit komt neer op een autorit van 22 minuten, of een rit van 50 minuten met het openbaar vervoer.

Luchthaven Montpellier Méditerranée

Adres: CS 10001 Maugio Cedex, 34137, Frankrijk. Afstand tot aan de cruiseterminal: 160 km. Met de auto doet u er 1 uur en 45 minuten over, wat een stuk sneller is dan wanneer u gebruik zou maken van het openbaar vervoer. In dat geval duurt een rit namelijk 3,5 uur.

spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA