045 541 02 32
Menu

Cruise naar Livorno (Florence/Pisa)

Info

Tijdens een Middellandse Zee cruise kunt u een tussenstop maken bij de Italiaanse havenstad Livorno. De commerciële haven van Livorno biedt ruimte voor meerdere cruiseschepen. Vanuit Livorno maakt u eenvoudig een excursie naar toeristische Italiaanse steden Lucca, Florence en Pisa. 

Zoek uw favoriete cruise via het zoekfilter hiernaast waar u reisperiode en eventueel een verdere zoekopdracht invult.

Lees meer
Verberg

Vanuit Livorno cruist u naar o.a. de volgende havens:

  • Cannes 
  • Marseille
  • Barcelona
Foto

Impressies cruisehaven Livorno (Florence/Pisa)

  • Uitzicht over Livorno Stad
  • De haven van Livorno
  • Uitzicht over Livorno Stad
  • De haven van Livorno
Cruiseterminal info
De cruiseterminal van Livorno vindt op het volgende adres:
Imbarchi Stazione Marittima,
Via Donegani, 57100 Livorno LI
Italië

Zodra u het cruiseschip verlaten heeft, kunt u een bus of taxi naar het centrum van Livorno nemen. De shuttle bussen rijden rechtstreeks naar Piazza Grande, in het hart van het centrum. Indien u de keuze maakt om in Livorno te blijven, kunt u de geliefde Italiaanse stad gemakkelijk te voet (wandeling van 20 minuten) of per openbaar vervoer verkennen (busrit van 15 minuten).

Elke 10 tot 15 minuten rijdt er een shuttle bus naar het centrum. Een ritje duurt ongeveer 15 minuten en kost nooit meer dan €10 p.p. Een taxi kost ongeveer €20 en doet er evenlang over als een shuttlebus.

In de omgeving van Livorno liggen de populaire Italiaanse stedentoppers Pisa, Lucca en Firenze. Interessant is een georganiseerde dagexcursie naar Cinque Terre, Chianti, Siena of San Gimignano. Wanneer u graag zelf een uitstapje naar het binnenland maakt, dan kunt u het beste de trein nemen. Taxi's zijn een prima alternatief, maar relatief gezien vaak erg duur.

Luchthaven info

De internationale luchthaven die het dichtst bij Livorno ligt is de luchthaven Pisa Galileo Galilei Airport, in Pisa. De luchthaven bevindt zich op ongeveer 20 km van het centrum van Livorno.

Vanaf het vliegveld zijn er een tal van mogelijkheden om naar Livorno te gaan, zowel per bus, (nacht) trein, auto of taxi.

Ga met de bus

Buslijn 10 zal u binnen één uur afzetten in Livorno, voor slechts €2 tot €4 p.p. 

Neem een taxi
Een taxi kost ongeveer €45 tot €60, maar daarmee bent u wel in ongeveer 20 minuten in Livorno.

Ga met de auto

Wanneer u een auto huurt tegen een prijs, variërend van €30 tot €120, bent u ook in 20 minuten in het stadscentrum van Livorno.

Ga met de trein

Een treinrit naar Livorno duurt niet langer dan 15 minuten en kost maximaal €14, afhankelijk van het tijdstip en maatschappij.

Handige tipsspinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA