045 541 02 32
anvr calamiteitenfonds clik sgr
Menu

Cruise naar Cyprus, geniet van fenomenaal natuurschoon

Info

Cruise naar Cyprus, geniet van fenomenaal natuurschoon

Cyprus is een eiland in de Oostelijke Middellandse Zee. Buurlanden zijn Turkije, Libanon en Syrië. Geografisch gezien is Cyprus vlak, met gebergtes in het noorden en het zuiden. Wanneer u een cruise naar dit bijzondere eiland maakt, kunt u aanmeren in onderstaande havens.

 • Limassol, populaire cruisehaven 
 • Larnaca, charmante havenstad 
 • Paphos, Werelderfgoedlijstlocatie

Selecteer Limassol als uw favoriete haven en bekijk alle vaarroutes met deze aanleghaven.

Lees meer
Verberg

Schepen welke naar Cyprus varen

De volgende rederijen meren aan in een Franse cruisehaven: MSC Cruises, Costa Cruises, Oceania Cruises, Royal Caribbean, Holland America Line, Cruise Cyprus, Cruises Cyprus.  Informeer geheel vrijblijvend bij onze cruisekenners naar de verschillende schepen en vind zo het schip dat op uw wensen aansluit. Onze cruisespecialisten maken graag een vrijblijvende maatwerkofferte voor u.

 

Havens
Cruises naar Cyprus cruisehaven Limassol

Cruises naar Limassol

Cruises naar Limassol
Excursies

Tijdens een cruisevakantie naar Cyprus, kunt u aanmeren in de eerder genoemde populaire havens van Limassol, Larnaca en Paphos. In deze havensteden kunt u meer ontdekken over de cultuur en rijke geschiedenis van Cyprus.

De drie leukste belevenissen in Limassol

 • Kasteel Kolossi, middeleeuws kasteel met kerks, muurschilderingen en panoramisch uitzicht vanaf het dak
 • Fasouri Watermania, waterpark met verschillende glijbanen en een kunstmatige rivier
 • Limassol Zoo, prachtig park met mooie beelden en een leuke speeltuin

De drie leukste belevenissen in Larnaca

 • Kerk van Saint Lazarus, middeleeuws Grieks-orthodoxe kerk
 • Hala Sultan Tekke, indrukwekkende moskee in magische omgeving
 • Zoutmeer van Larnaca, monumentaal klooster en kerkgebouw op een heuvel

De drie leukste belevenissen Paphos

 • Rots van Aphrodite, legendarische rotsformatie een strand
 • Agios Neophytos Klooster, uniek klooster en kerkgebouw
 • Kasteel van Paphos, historisch verdedigingsfort 
Waarom Cyprus?

Cyprus is een democratisch en onafhankelijk land gelegen in de oostelijke Middellandse Zee, strategisch gelegen op het kruispunt van drie continenten. Het platteland op Cyprus is gezegend met natuurlijke en door de mens gemaakte schoonheid met een overvloedig historisch erfgoed. De prachtige unieke natuurlijke omgeving wordt aangevuld door de traditionele dorpjes en architectuur die het een speciaal karakter verlenen en zijn altijd uitnodigend voor bezoekers op de traditionele warme en gastvrije Cypriotische manier.

De puurheid van Cyprus

Een dergelijke omgeving brengt een vredige harmonie tussen mens en natuur teweeg. Ervaar de gastvrije lokale bevolking van de traditionele dorpen, de bergen langs de kust, het  eenvoudige en serene leven en leer over oude volksgebruiken. De regering van Cyprus heeft een speciaal programma geïmplementeerd om traditionele dorpen en huizen te herstellen en hiermee het agrotoerisme op Cyprus te helpen bloeien. 

10.000 jaar geschiedenis verzameld op één eiland

Bewijs van de 10.000 jaar geschiedenis van het eiland is verspreid over het eiland. Gelegen aan het maritieme kruispunt van het Oostelijke Middellandse Zeegebied, heeft Cyprus een rijke en gevarieerde geschiedenis. Vele indringers, kolonisten en immigranten zijn hier door de eeuwen heen gekomen en het eiland heeft gezien dat Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Lusignans, Genuesezen, Venetianen, Ottomanen, Britten en Turken een deel van Cyprus voor zichzelf wilden nemen.

Het Troodos-gebergte

De Troodos-bergen zijn uniek in hun geologie en een van de weinige plaatsen in de wereld waar wetenschappers oceanische korst kunnen onderzoeken zonder naar de zee te hoeven gaan. Vanwege de hoogte zijn de bergtoppen in de winter bedekt met sneeuw. Het is een populair vakantieoord voor skiërs. Toeristen en de lokale bevolking bezoeken de bergen ook tijdens de zomer om de zomerhitte op het zeeniveau te ontvluchten. Wandel door de bossen op een van de natuurpaden en geniet van dewatervallen en overige prachtige uitzichten. 

De unieke levensstijl

Het biedt de perfecte balans tussen werk en ontspanning, met lange zonnige dagen in een stressvrije atmosfeer en een prachtige omgeving. Cyprus geniet van een idyllische mediterrane levensstijl, 340 dagen zon per jaar en een aantal van de meest gastvrije mensen ter wereld. 

Handige tips
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA